Тирана: Регионален франкофонски семинар за политическото представителство на жените

Публикувано:
07:19ч / 30.06.2018г
Брой прочитания:
172
Брой коментари:
0

В поредицата от събитията по темата за равенството между половете, организирани от 2014 г. насам от Регионалното бюро за Централна и Източна Европа на Международната организация на Франкофонията (BRECO), се вписа и регионалният семинар „Политическите представителства на женитев страните от Централна и Източна Европа , проведен в Тирана от 13 до 14 юни 2018 г. Той беше организиран в сътрудничество с Регионалния франкофонски център за проучвания в социалните науки (Cerefrea) и Министерството на Европа и на външните работи на Албания. Участваха националните кореспонденти за Франкофонията, представители на министерствата на външни работи, на гражданското общество и академичния свят от шестте държави-членки на Международната организация на Франкофонията в Централна и Източна Европа.

Семинарът бе открит с приветствия на г-жа Мимоза Халими, генерален директор по политическите и стратегически въпроси на Министерството на Европа и на външните работи на Албания, г-жа Рени Йотова, директор на BRECO и Н.Пр. г-жа Кристина Васак, посланик на Франция в Албания.
По време на работните сесии участниците да представят законодателните и институционални инициативи на съответните страни по отношение на представителството жените в политиката. Бяха дадени нови идеи в тази сфера, имаше обмен на добри практики, като се очертаха и насоките за бъдещо сътрудничество.

Текстът на френски език може да прочетете в рубриката Francophonie на сайта ни.

Източник: МОФ