Музикалният театър с два безплатни спектакъла в Деня на детето – 1 юни

Публикувано:
20:33ч / 16.05.2024г
Брой прочитания:
172
Брой коментари:
0

По традиция Националният музикален театър ще зарадва своите малки зрители с възможност за безплатно посещение на 1 юни 2024 г. – събота. Тази година, малки и големи, ще могат да избират между два спектакъла, създадени специално за театъра.

За най-малките от 11.00 ч. на камерна сцена започва детският мюзикъл „Зайченцето бяло“ по музика на Румен Бояджиев – син, либрето на Венелин Методиев и режисьор Александър Мутафчиски. Едно зайче – юначе, една сърничка, един щурец и неговата булка са героите на любомата на всички песничка „Зайченцето бяло“ по музика на Петър Ступел и текст на Леда Милева. Как са вплетени героите в мюзикъла от театъра не издават.

           От 17.00 ч. на голяма сцена е една от премиерите за този сезон на Музикалния театър „Цар Килимар“ по музика на Жул Леви, либрето на Сабина Тянкова и режисьор Явор Радованов. Спектакълът е част от програмата на 54-ото издание на един от най-авторитетните международни фестивали – Софийски музикални седмици. Приказката разказва на децата и припомня на техните родители колко е щастлив този, който с труд, обич и уважение се справя с всяка пречка по пътя си. А скритите думи и знаци в килимите ще разплитат историята от начало до край, помагайки на царския син Княз Звезделин и красивата Зорница да победят с хитрост злата магия, която срещат по пътя си.

Входът и за двата спектакъла ще бъде с покани, които могат да бъдат взети от касата на Националния музикален театър. Поради ограничения брой на местата на камерната сцена, за спектакъла „Зайченцето бяло“ всеки наш зрител може да вземе до 4 броя пропуски. За спектакъла „Цар Килимар“ няма ограничение за броя на поканите.

Източник: Музикален театър