Мюзикълът „Здравей! Как си, приятелю?“  по песни на Диомов тръгва на турне

Публикувано:
18:54ч / 04.06.2024г
Брой прочитания:
130
Брой коментари:
0

Националният музикален театър се качва на летните сцени на най-големите ни морски градове. Единственият оригинален български мюзикъл „Здравей! Как си, приятелю?“, написан по любими и популярни песни на живата музикална легенда – Стефан Диомов и либрето на Юрий Дачев, ще се представи за първи път извън сцената на Националния музикален театър на 20 юни 2024 г. – четвъртък от 20.00 ч. в Летния театър на Бургас и на 23 юни 2024 г. – неделя от 20:00 часа в Летния театър на Варна. 

Музикалното събитие на годината завладява сърцата на зрителите с познати ситуации, много смях и малко носталгия и най-вече с любими мелодии, които всеки познава, обича и запява! 

Привечер. Късна пролет, Крайморска градина. Пълна с шумове, смях и шепот…Историите на приятелите от срещата на випуска се сблъскват като вълни в брега с младостта и събуждат вдъхновението…

Така започва своя режисьорски разказ Камен Воденичаров. С любов към вечните песни на маестро Диомов грабва диригентската палка Георги Милтиядов. Към морската приказка се присъединяват Николина Костова – Богданова – сценография и костюми, Йоанна Стоянова – хореограф и асистент-режисьор, Севар Иванов – асистент- режисьор и Пеньо Пирозов – координатор на проекта. А идеята за мюзикъла е на Еделина Кънева. 

С участието на солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален театър. 

Още по темата на сайта ни:

Мюзикълът “Здравей! Как си, приятелю?” – вдъхновен от песните на Стефан Диомов

Мечтата на Маестро Диомов се сбъдна в Музикалния театър

Публиката в Музикалния театър пя на крака хитове на Маестро Диомов

Източник: Музикален театър