Мюзикълът “Здравей! Как си, приятелю?” – вдъхновен от песните на Стефан Диомов

Публикувано:
11:38ч / 21.03.2024г
Брой прочитания:
173
Брой коментари:
0

В Националния музикален театър започнаха репетициите за най-новата премиера. Мюзикълът „Здравей! Как си, приятелю?“ продължава добрата традиция да се създават музикално-сценични произведения специално за трупата на Музикалния театър.

Идеята е на Еделина Кънева, а либретото на Юрий Дачев. Музиката, аранжиментите и оркестрацията по песните на Стефан Диомов са поверени на младия, но вече утвърден маестро Георги Милтиядов, който е и диригент – постановчик. Диригент на постановката ще бъде и маестро Дориан Молхов. Режисьор на мюзикъла е Камен Воденичаров, сценографията и костюмите са на Николина Костова –  Богданова,  хореограф е  Йоанна Стоянова, а координатор на проекта – Пеньо Пирозов.

Една от най-разпознаваемите от всички поколения български песни, „Здравей, как си, приятелю?”, е избрана за заглавие на мюзикъла. Тя подсказва на зрителите, че ще станат свидетели на една дългоочаквана и вълнуваща приятелска среща. А за някои от героите тя ще се превърне и в любовна.

Сюжетната линия на мюзикъла ще върне приятни спомени, ще стопли сърцата на  зрителите, а  със сигурност и ще разчувства.  Защото героите са сякаш вечните – Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, вечният бунтар – Клошарят, двама влюбени младежи и разбира се, една вече порастнала „малка дъщеря“ Мария. В  очертаващата се, като уж скучна лятна вечер, героите на мюзикъла ще разкрият дълго стаени тайни и пазени откровения. Този уникален музикален проект вплита затрогващите текстове на песните, изпълнени от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, Тоника, Тоника СВ, Домино и Фамилия Тоника в една лична история за приятелство и любов.

Солистите на Музикалния театър ще разкажат за първата и за старата любов, за възходите и за паденията, за прошката и за обидата, за разделите и за събиранията, но най-вече за едно вечно и искрено приятелство. В  този разказ участват, оркестърът, хорът и балетът на Националния музикален театър.

Премиерните дати са 20 и 21 април 2024 г. и билетите вече са в продажба.

Източник: Музикален театър