Награда „Златно перо“ на СБЖ за Гергина Дворецка

Публикувано:
14:29ч / 19.11.2016г
Брой прочитания:
718
Брой коментари:
0

Председателят на фондация „Европа и светът“ Гергина Дворецка получи наградата “Златно перо“ на Съюза на българските журналисти за ярка журналистика в електронния сайт „Европа и светът“, чийто главен редактор е тя.  Наградата й беше връчена от председателя на СБЖ Снежана Тодорова на тържествена церемония в Софийска градска художествена галерия на 18 ноември.

С отличието "Златно перо"
С отличието „Златно перо“

Гергина Дворецка спечели наградата в оспорвана конкуренция с журналисти от 6 сайта. При получаването на отличието тя подчерта, че със сигурност всеки от тези сайтове го е заслужавал, и благодари на СБЖ за него, като същевременно поздрави всички наградени. Специални поздравления отправи към екипа на предаването „Артефир“, отличено в категорията за радиожурналистика, припомняйки, че допреди две години е била заедно с този екип в програма „Христо Ботев“ на БНР:

„Пренесох в сайта ни всички теми, по които работех дълги години в тази програма: образование, култура, Европейски съюз, ценности… В този сайт се стараем да даваме гласност на стойностни събития и творци, които невинаги привличат вниманието на големите медии, а заслужават да бъдат забелязани. Ако трябва да изберем между много популярна културна проява и някоя, която може да мине незабелязана, ще изберем втората. Подкрепяме талантите, които не умеят да вдигат шум около себе си, а има какво да дадат на всички нас.“

Гергина Дворецка благодари на малкия, но сплотен екип, с който подготвя сайта – на съпруга си Владимир Дворецки и техния син Богдан Дворецки, както и на всички сътрудници.

Още снимки от награждаването може да видите тук:

Очаквайте скоро на сайта на фондация „Европа и светът“ пълна информация за тазгодишните награди на СБЖ.

 

Източник: www.evropaworld.eu