Найден Тодоров с концерт в Сан Ремо

Публикувано:
13:21ч / 27.10.2022г
Брой прочитания:
142
Брой коментари:
0

Тази вечер Найден Тодоров застава пред Симфоничния оркестър на Сан Ремо, за да представи световната премиера на Концерт за саксофон от съвременния италиански композитор Масимилиано Месиери. Солист на вечерта е Алекс Себастиануто.
Найден Тодоров има дълга история с италианския оркестър, пред който застава за първи път преди повече от 15 години и оттогава му гостува регулярно.
Концертът в Италия е само седмица след изключително успешните концерти в Богота, Колумбия, където маестро Тодоров си партнира за първи път с Националната филхармония и звездния виолончелист Сантяго Канон-Валенсия.
В началото на ноември Найден Тодоров ще дирижира световноизвестния пианист Иво Погорелич и Софийската филхармония.
Седмица след това отново със Софийската филхармония ще представи световната премиера на симфоничната поема „Нотр Дам“ на австрийския композитор Роланд Баумгартнер и Тройния концерт на Бетовен в изпълнение на горещите млади звезди на класическата музика Лия Петрова, Орелиен Паскал и Александър Канторов.
На 20 ноември в София е концертът му с гранддамата на пианото Елизабет Леонская, а на 24 и 26 ноември заедно с Веско Ешкенази и Националния оркестър ще представят Менделсонова програма в зала „България“ и в зала „Лисински“ – Загреб.
Междувременно маестрото се подготвя и за гостуването на Софийската филхармония в Берлин на 12 декември.

За повече подробности следете сайта на Найден Тодоров naydentodorоv.com, както и сайта на Софийската филхармония sofiaphilharmonic.com.

На снимките към публикацията: Найден Тодоров и Сантяго Канон Валенсия на концерт в Богота.

Източник: Софийска филхармония