Националният музикален театър вдига завесата за нов творчески сезон 

Публикувано:
17:04ч / 29.09.2023г
Брой прочитания:
135
Брой коментари:
0

По традиция на Международния ден на музиката (1 октомври) Националният музикален театър открива своя нов творчески сезон.

Първото събитие от календара на театъра е премиерата на концерт-спектакъла “Приказка за виенския валс”, на 1 октомври, от 17.00ч. Концерт-спектакълът е вдъхновен от най-красивата и романтична музика, завещана ни от оперетните класици – Лехар, Калман и Йохан Щраус – син.

Талантливите солисти, оркестър, хор  и балет на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ ще посрещнат своята публика за своя 106- ти сезон. Освен на познатия репертоар, през ноември, зрителите ще могат да се насладят и на премиерата на ненадминатата класика – мюзикъла “Целуни ме, Кейт” от Коул Портър- спечелил две награди „Tони“ за най-добър мюзикъл и най-добро либрето.

Със същото заглавие и за първа година Музикалният театър се включва в инициативата “Нощ на театрите”.

През сезона звездите на първия и единствен Национален музикален театър в страната ще представят истински парад на най-любимите шедьоври от оперетната класика, световно известни мюзикъли, както и много заглавия за деца.

Оперетното изкуство е празнично, то създава бляскава атмосфера на великолепие и красота. Билетите за всички планирани спектакли са вече в продажба в обновения сайт https://musictheatre.bg/ и на касата на Музикалния театър.

Източник: Национален музикален театър