Нови изложби в галерия АСТРИ

Публикувано:
08:11ч / 27.09.2022г
Брой прочитания:
265
Брой коментари:
0

Новият изложбен сезон в галерия АСТРИ започва от 27 септември с майсторската изложба акварели на Гълъбин Христов.  За нея повече информация може да получите от www.astrygallery.com

От 12 октомври е изложбата на големия варненски художник Васил Николаев ВАСИЛЕВ/ Vassil Vassilev, а от 2 ноември – на Евгени КОЛЕВ/ Evgeny KOLEV!

В края на ноември в галерията се открива 21-та Годишна изложба ФОРМАТ 30/30 FORMAT.

Гълъбин ХРИСТОВ е роден през 1978 г. в Лом. Завършва Великотърновския факултет по изящни изкуства „Св.Св. Кирил и Методий“ през 2002 при проф. Милан Андреев. Бил е хоноруван преподавател към катедра „Скулптура“, а днес вече е и главен асистент в катедра „Рисуване“ на университета във Велико Търново.

От 1999 г. излага и  прави самостоятелни изложби в Градската галерия на Търново, в Бургас, Варна и София ( галерия АСТРИ, 2006 г.). Има десетки участия в престижни общи национални и международни изложби, пленери, симпозиуми по скулптура,  конкурси и проекти. Има две награди, за млад автор и скулптура от Биеналета на малките форми в Плевен, две награди и номинация за скулптура на Алианс България, награди от „Приятели на морето“ в Бургас, награда за млад автор и на Министерство на културата от Международното биенале на хумора и сатирата в Габрово, награди от национални изложби в Търново, Разград, Сливен.

Новата му изложба „Изчезващо минало“ представлява цикъл от около 60 майсторски акварела, малък формат. Изящни, звънящи, понякога бурни,  те са спомените на детето, израснало на брега на Дунава, излезли на повърхността от четката на зрелия вече художник.

„Нищо от това, което съм нарисувал, вече не съществува. Пластмасата замени дървените лодки, а рибари няма, защото и рибата изчезна …“ – казва Гълъбин

Без назидание, фино, но категорично, художникът декларира нуждата  да бъдем внимателни в действията си, спрямо природата и хората. Необратимостта им е присъща!

Източник: Галерия "Астри"