Новини от програма „Творческа Европа МЕДИА“

Публикувано:
17:33ч / 05.12.2018г
Брой прочитания:
185
Брой коментари:
0

Новият бюлетин на бюро МЕДИА за месец ноември е тук.

В бюлетин №17 на програма Творческа Европа можете да намерите информация за всички актуални конкурсни предложения на програмата, актуални тренингови програми, новини и други възможности за професионалисти.

Можете да видите новото издание тук.

Нов онлайн инструмент, който обединява изкуството: EFFEs FestivalFinder.eu

На 14 ноември Европейската асоциация на фестивалите (EFA) стартира FestivalFinder.eu, онлайн инструмент за търсене на аудитории в цял свят и за откриване на всички фестивали по изкуства – от музика до театър, улични изкуства до танци, литература и др. Инструментът обединява информация за 45 страни в Европа.

FestivalFinder.eu е част от инициативата „Европа за фестивали, фестивали за Европа EFFE“, която ръководи международни аудитории, любители на фестивала, артисти, мениджъри, пътници, учени, журналисти, блогъри, политици, градски разработчици в разнообразното културно пространство на Европа. Инициативата се осъществява с подкрепата на Европейската комисия и Европейския парламент.Целта е инструментът да обхване цялото фестивално наследство на Европа.

FestivalFinder.eu трябва да се превърне в най-актуалния, всеобхватен, проницателен и практичен наръчник за европейските фестивали по изкуства.

Регистрацията е отворена от 14.11.18 и е безплатна.

За достъп до платформата, моля натиснете тук.

3D Character Animation 2019

Искате ли да подобрите уменията си в областта на анимацията и да разширите вашата професионална мрежа?

Курсът за 3D анимация е за Вас, ако желаете да учите от най-добрите в областта, обградени от една творческа среда и да развивате както технически, така и артистични 3Dумения. Под надзора на специалисти ще бъдете запознати със софтуера „Maya“ за моделиране и анимация.

Краен срок за кандидатстване: 30 ноември 2018

За повече информация:  https://animationworkshop.via.dk/en/programsandcourses/3dcharacteranimation

Обявени са победителите от викторината на EFA2018

Обявени са резултатите от викторината на #EFA2018. Кои са късметлиите, печелещи пътуване до Севиля за Европейските филмови награди 2018, можете да видите тук.

Следвайте ни във Фейсбук на: https://www.facebook.com/CreativeEurope.Bg/

 

Източник: Бюро Творческа Европа МЕДИА