Покана за Европейския младежки фестивал в Ганджа, Азербайджан

Публикувано:
13:16ч / 28.08.2016г
Брой прочитания:
318
Брой коментари:
0

През 2016 г. азербайджанският град Ганджа е Европейска младежка столица. Едно от значимите събития в богатата програма по този повод е Европейският младежки фестивал, който ще се проведе в града от 29 септември до 3 октомври т.г.

Поканени са всички заинтересовани европейски граждани (включително от страни извън ЕС като Русия, Украйна, Молдова, Беларус и Грузия) да присъстват на събитието.

Това е уникална възможност и интересно преживяване за всички гости от чужбина да пътуват до другия край на Европа, да се запознаят с азербайджанската култура и история, да посетят различни части на Азербайджан, да пътуват до Кавказките планини, да участват във фестивала, да се срещнат с официални представители от Европа и да прекарат приятно в Азербайджан.

Предоставят се грантове за пътувания.

Крайният срок за кандидатстване е 31 август 2016 г.

Ганджа, който е вторият по големина град на Азербайджан, беше избран за Европейска младежка столица 2016 на 21 ноември 2013 в Солун, Гърция, от Европейския младежки форум. От този ден нататък градът стана домакин и организатор на местни и международни прояви, изложби и срещи в различни европейски страни. Програмата „Ганджа – Европейска младежка столица 2016“ се фокусира върху пет приоритетни области: образование, доброволчество, активност, социално сближаване, младежка заетост. Мисията на програмата е да се стимулират младежките организации, да се представя културата, историята и ценностите на Азербайджан чрез различни проекти, да се активизира междукултурният диалог.

Колко струва участието в Европейския младежки форум?

Оргнизаторите осигуряват: разходите за престой в хотел, храна 3 пъти на ден, екскурзии до планински местности, участие в работни срещи, трансфер от летището до хотелите в Ганджа.

Участниците заплащат: самолетните си билети, разходи за виза и допълнителен престой.

Предлагани грантове за пътуване:

Има няколко стипендии на разположение на участниците, с които ще бъдат покрити напълно или част от пътните им разходи:

  1. Направете видео за град Ганджа. Дайте воля на творческото си въображение! Не е необходимо видеото да бъде професионално.
  2. Напишете есе за град Ганджа и Азербайджан. Как си представяте града, с какво ви е интересна азербайджанската култура, защо искате да пътувате до Гаджа, какво бихте искали да видите т.н. Можете да представите всичко това и във видео.
  3. Представете Ганджа във вашия град. Можете да го направите чрез поредица от снимки, даване на по-обща информация, чрез изложба и т.н. Приложете информацията за това при кандидатстването си.

На най-добре представилите се кандидати ще бъде осигурено пълно покриване на пътните разходи (максимум 500 евро) или половината от тях (50% от пътните разходи, които не трябва да надвишават 250 евро), за да пътуват до град Ганджа.

Визи:

Организаторите ще предоставят на участниците писма с покани и визите ще се получават при пристигането на летищата. Участниците не трябва да се кандидатстват за визи в посолствата на Република Азербайджан в своите страни.

Как става регистрирането?

Ако не се нуждае от никакви средства за финансиране, за да пътувате до Азербайджан, моля попълнете формуляра за участие.

Ако кандидатствате за грантовете за пътни разходи, моля попълнете формуляра и го изпратете заедно с кратка информация за дейността си (линкове към видео, снимки от вашата дейност) на електронен адрес: eyc2016@gmail.com не по-късно от 31-ви август !!!

Всички кандидати трябва да изпратят своите формуляри и сканираните си паспорти.

Избраните участници ще бъдат информирани след изтичане на крайния срок. Подробната програма на пътуването ще бъде изпратена след регистрацията.

Допълнителен престой:

Моля, имайте предвид, че участниците, които са готови да останат след приключването на Европейския младежки фестивал, ще трябва да поемат сами разноските за пътуване и храна. Организаторите осигуряват само четиридневния престой в Ганджа. Съветваме участниците да продължат своето пътуване из Азербайджан. Те могат да разгледат сами града или да посетят различни региони на страната.

Ето някои големи и малки градове, които препоръчваме да посетите:

1) Шаки – старинен туристически град в Кавказките планини. До града може да се стигне с автобус или такси от Ганджа. Градът съхранява традиционния си дух и е привлекателе за туристите.

2) Град Габала е разположен в северната част на Азербайджан, много близо до Шаки. Преди 1991 г. градът е бил известен като Куткашен, но след обявяването на независимостта на Азербайджан е преименуван в чест на стария град Габала, бившата столица на Кавказка Албания, чиито археологически находки са на около 20 км на югозапад.

3) Лахидж – също стар град, разположен в планината. Съхранява азербайджанските традиции.

4) Баку – столицата на Азербайджан. Един модерен и голям град, намиращ се на 450 км от Ганджа. Лесно е да се достигне с автобус (5 евро), влак (9 евро) или частно такси (30 евро). Има много туристически обекти: старият град, красиви панорамни гледки и места, които си заслужава да видите.

5) Обиколка на Азербайджан

6) Пътуване из Кавказ

http://www.ganja2016.eu/en/events/open-call-for-participants-for-the-european-youth-festival-in-ganja-azerbaijan

Източник: www.ganja2016.eu