Премиера на „Любовен речник“ от Иван Христов

Публикувано:
10:31ч / 12.02.2018г
Брой прочитания:
178
Брой коментари:
0

Премиерата на книгата „Любовен речник“ от Иван Христов е организирана от издателство Versus и Столична библиотека и ще се състои на 12 февруари 2018 г. (понеделник) от 18:30 ч. в Литературния клуб към библиотеката, пл. „Славейков“ № 4.

Стихосбирката ще представят: Светлана Стойчева – литературовед, преподавателка в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и Елка Димитрова – литературовед, Институт за литература към БАН, със специалното участие на Петър Чухов (китара) и Александър Байтошев (илюстратор на книгата). Модератор – Мария Калинова (издателство VERSUS)
Вход – свободен

За автора:

Иван Христов е роден през 1978 г. Автор е на стихосбирките „Сбогом, деветнайсти век“ (носител на наградата за най-добър поетичен дебют от Националния конкурс „Южна пролет“ 2002 г.) и „Бдин“ (носител на националната литературна награда „Светлоструй“, 2006 г., през 2015 г. „Бдин“ излиза на турски език), както и на академичната монография „Кръгът „Стрелец“ и идеята за родното“ (2009). Участвал е в множество международни литературни фестивали, а поезията му е превеждана и публикувана на повече от десет езика. От 2010 г. е член на организационния комитет на международния фестивал „София: Поетики“. През 2013 г. излиза неговата трета поетична книга – „Американски поеми“. През 2016 г. в Румъния е публикувана двуезичната книга „Бдин, следван от Американски поеми“, на български и на румънски. В момента работи в Института за литература при Българската академия на науките.

Източник: Столична библиотека