Представяне на икономиката на Ирландия

Публикувано:
05:04ч / 02.06.2015г
Брой прочитания:
305
Брой коментари:
0
Българска търговско-промишлена палата. Отляво надясно: Н.Пр.Джон Бигар, посланик на Ирландия у нас, Цветан Симеонов, председател на БТПП, лекторите  Катарина Ковач и проф. Алан Ахърни
Българска търговско-промишлена палата. Отляво надясно: Н.Пр.Джон Бигар, посланик на Ирландия у нас, Цветан Симеонов, председател на БТПП, лекторите Катарина Ковач и проф. Алан Ахърни

Презентация на икономиката на Ирландия се състоя в Българската търговско-промишлена палата с участието на посланика на Ирландия у нас Н.Пр. Джон Бигар и специалния  гост лектор проф. Алан Ахърни, ръководител на икономическия факултет на Националния университет на Ирландия и директор на Централната банка на Ирландия.  Откривайки събитието, председателят на БТПП Цветан Симеонов акцентира върху ползите за българската икономика при възприемане на ирландския опит за излизане от кризата. „Черпейки от опита на Ирландия, ние може да избегнем много негативни последици”, каза той. Посланик Джон Бигър изрази надежда предоставената от лекторите информация да  послужи за добър пример на българската икономика.

Катарина Ковач, съветник към Ирландската агенция за насърчаване на бизнеса Enterprise Ireland представи основната мисия на организацията, услугите които предлага, както иначина на опериране на агенцията в региона на Централна и Югоизточна Европа. Тя изтъкна, че основна цел на агенцията е подпомагане на иновативни ирландски  фирми да се превърнат във водещи играчи на глобалния пазар.

Презентацията на Катарина Ковач: ТУК

Проф. Алан Ахърни разви темата” Късметлии ли са ирландците? Обратът в икономиката на Ирландия”. Той изтъкна важността на предприетите за възстановяването на ирландската икономика от кризата през 2008 г. решителни политически действия на национално ниво, сред които постоянни усилия за намаляване на бюджетния дефицит възстановяване на банковата система и подкрепящи политически действия в чужбина.

Презентацията на проф. Алан Ахърни: ТУК

Автор: Ива Иванова

Източник: БТПП