„Разходки с ЕВРОнаходки“ в Деня в Европа

Публикувано:
07:16ч / 05.05.2015г
Брой прочитания:
104
Брой коментари:
0

През тази година в Деня на Европа, 9 май, може да направите разходка из София, по време на която ще научите повече за Европейския съюз или ще проверите знанията си за него.

Повече за това ще научите от информацията, разпространена от Представителството на Европейската комисия в България, което заедно с Информационното бюро на Европейския парламент организират съвместно отбелязване на Деня на Европа с нетрадиционна инициатива: „Разходки с ЕВРОнаходки“. Тя ще даде възможност за поглед към София от различна, европейска перспектива. За участие е необходимо единствено записване на EUtour@365association.org

Безплатните турове ще се проведат на 9 май в 10.30 ч., 13.00 ч. и 15.30 ч., с начална точка централния вход на НДК. Побързайте, местата са ограничени!

Целта на туровете е – като съчетаят полезното с приятното – да представят на жителите и гостите на София повече информация за Европейския съюз.

Част от всяка разходка, водена от специално подготвен екскурзовод от Сдружение 365, ще бъдат няколко „спирки“, фокусирани върху интересни теми: за историческите корени на европейската интеграция, защо се създава първо икономически съюз, който впоследствие прераства в политически; как възниква и се развива идеята за присъединяването на България към ЕС; членство на страната ни и възможностите, които то предоставя за всички.

На обиколките освен да намерят истински европейски „находки“ в София, участниците ще имат възможност да проверят познанията си за ЕС и да изпробват късмета си в няколко забавни игри с награди.

Записването става с имейл на EUtour@365association.org, като трябва да се посочат имена на участниците и началния час на избраната обиколката.  Разходката е с продължителност около около 2 часа и е на български език. Местата са ограничени.

Ако сте се записали, но няма да можете да присъствате, моля да ни уведомите, за да освободим мястото за други желаещи.

 

За контакти:

Отдел „Преса и медии“

Телефон 02/933 52 40

Представителство на

Европейската комисия

 

Източник: Представителство на Европейската комисия в България