Среща с председателя на Японо-българския икономически съвет

Публикувано:
13:42ч / 20.10.2015г
Брой прочитания:
59
Брой коментари:
0

Председателят на Японо-българския икономически съвет Койчиро Фукуи посети БТПП и се срещна с председателя на палатата Цветан Симеонов, с когото обсъди развитието на българо-японските икономически отношения.

Акцентирано бе върху проблемите в сектор енергетика и необходимостта от стабилност и предвидимост в законодателството, тъй като много от чуждестранните инвеститори срещат затруднения при реализиране на проектите си в България. Според госта това е основна заплаха за имиджа на България като място за търговия и инвестиции.

Посещението му в България е по повод участие в Българо –японски бизнес форум за малки и средни предприятия, организиран от ИАНМСП. Презентацията, представена на форума, състоял се на 13 октомври 2015 г. може да откриете ТУК: http://www.bcci.bg/resources/files/Agenda4_SMEForum2015.10_.pdf

По време на срещата в БТПП Койчиро Фукуи представи секторите с потенциал за развитие – селско стопанство, хранително-вкусова промишленост, автомобилни части. Ясен сигнал за развитие на този потенциал бе обявеното от Язаки България по време на Българо–японския бизнес форум намерение за изграждане на трети завод в околностите на Димитровград.

Цветан Симеонов изрази готовността БТПП да оказва съдействие на бизнеса от България и Япония и да съдейства за развитието на двустранните търговско-икономически отношения.

Ива Иванова

Експерт Връзки с обществеността

Българска търговско-промишлена палата

Източник: Българска търговско-промишлена палата