Стипендии за българи за обучение в Република Корея

Публикувано:
13:29ч / 09.03.2016г
Брой прочитания:
1 356
Брой коментари:
2

Правителството на Република Корея предоставя шест стипендии на български граждани за придобиване на образователно-квалификационна степен „ магистър” или образователна и научна степен „доктор”, считано от септември 2016 г..

Одобрените кандидати ще бъдат освободени от заплащане на такса за обучение, ще им бъдат предоставени двупосочни самолетни билети, месечна издръжка и медицинска застраховка.

Интересуващите се могат да намерят необходимите формуляри за кандидатстване, както и подробна информация за програмата на следния електронен адрес:

http://www.studyinkorea.go.kr

Кандидатите за обучение самостоятелно подготвят  и изпращат необходимите документи съгласно изискванията, посочени от корейската страна до посолството на Република Корея в София на адрес: бул. Драган Цанков 36, Интерпред, ет. 7.

Крайният срок за подаване на документи е 11 март 2016 г. Посолството ще проведе събеседване с кандидатите, подали документите си в срок и изпълнили всички изисквания.

За контакти  и информация: тел. 02 971 2181 – посолство на Р. Корея в София или korean-embassy@mofa.go.kr, както и на сайта на Министерството на образованието и науката.

Набират се и кандидати за бакалавърска степен, като крайния срок за тях е през септември т.г.

Допълнителна информация по темата може да намерите на уебсайта на посолството – http://bgr.mofa.go.kr/worldlanguage/europe/bgr/mission/notice/index.jsp

Сродна публикация в сайта ни:

Брой на сп. „Черно и бяло“ за Република Корея

Източник: Министерство на образованието и науката и Посолство на Република Корея в България