Виенската програма Discover Vienna дава шанс на български стартиращи компании

Публикувано:
20:03ч / 04.10.2021г
Брой прочитания:
401
Брой коментари:
0

Български стартиращи и разширяващи се компании от производствената индустрия имат възможност да участват в двуседмичната програма Discover Vienna: Manufacturing Edition. Това ще позволи на стартиращи фирми от Централна и Източна Европа да се запознаят с виенската производствена сцена и стартъп екосистема, както и да установят нови контакти с потенциални инвеститори. В програмата са включени и посещения на реномирани компании и инвестиционно наставничество.

Виена, един от градовете с най-високо качество на живот, в който производствената индустрия има дълга традиция, предлага на стартиращи и разширяващи се фирми от Централна и Източна Европа новата програма Discover Vienna: Manufacturing Edition. Тя е създадена в сътрудничество с Виенската бизнес агенция и EIT Manufacturing Co-Location Center (CLC). В рамките на тази програма организаторите канят от 3 до 16 ноември десет стартиращи компании от региона във Виена. В продължение на две интензивни седмици те ще могат да се запознаят със иновационната екосистема на Виена и да установят контакти с потенциални инвеститори. В допълнение към двуседмичната програма във Виена, компаниите ще могат да участват и в безплатна двумесечна менторска програма. В същото време те ще имат на разположение напълно оборудвани офиси по време на пребиваването си във Виена, като организаторите поемат и разходите за път и настаняване.

Стартиращите компании, които се интересуват от новата програма, трябва да работят в производствената индустрия и не трябва да са по-стари от осем години. Освен това екипите им трябва да са от поне двама души и да работят вече на вътрешния пазар. Стартиращи и разширяващи се фирми от България, Чехия, Словакия, Словения, Гърция, Хърватия, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Кипър и Унгария могат да кандидатстват за участие в програмата до 11 октомври 2021 г. 12:00 часа на адрес https://eitmanufacturing.eu/discover-vienna-manufacturing-edition/.

Понастоящем във Виена има повече от 8 500 производствени компании с оборот от 12,3 милиарда евро. Освен това Виена успя да се утвърди като център на стартиращия безнес в Централна Европа, която привлича всяка година нови иновативни компании от Австрия и чужбина. Участието в Discover Vienna: Manufacturing Edition може да бъде чудесна възможност за българските стартиращи и развиващи се компании да получат достъп към партньорската мрежа на CLC East.

Източник: Бюро за международни връзки на Община Виена в София