За втори път Азиатски фестивал в България

Публикувано:
06:03ч / 12.05.2018г
Брой прочитания:
570
Брой коментари:
0

Второто издание на Азиатския фестивал „Цветове на традициите“ ще се проведе в събота, 12 май, 2018 г. от 10.00 часа до 20.00 часа в Борисова градина, София. Събитието има за цел да привлече българите към азиатските култури и е организирано с обединените усилия на азиатските посолства и дипломатическите мисии на Китай, Индия, Индонезия, Иран, Япония, Монголия, Палестина, Пакистан, Филипините, Република Корея, Саудитска Арабия, Кувейт, Тайланд и Виетнам.

Азиатският фестивал се организира и благодарение на Столична община, Държавния културен институт на Министерството на външните работи, Министерството на туризма и Министерството на културата, както и с подкрепата на президента на Република България Румен Радев.

Очаква се 10 000 посетители да посетят фестивала, да вземат участие в него и да се насладят на повече от 30 различни дейности, характерни за азиатската култура – танци, музика, изкуство, кухня и традиции на най-големия континент на Земята. Гостите ще имат възможност да изживеят магията на азиатската култура, като същевременно подкрепят благотворителната инициатива на фестивала. Всеки, който иска да спечели награди за томбола като ваучери за почивки, масажи, вечери, както и най-голямата от всички – 2 билета за азиатска дестинация по избор на турските авиолинии, може да участва в томболата. Всички приходи и дарения ще бъдат дарени на деца в приемни семейства, подкрепени от партньора на фестивала – фондация „За Нашите Деца“.

 

Източник: www.evropaworld.eu