„Заедно в Непал“ – благотворителна изложба в НДК

Публикувано:
06:22ч / 26.05.2015г
Брой прочитания:
120
Брой коментари:
0

Елате заедно с нас в Непал – 26 май, 19 ч., централно фоайе на НДК! – приканват български фотографи, които се завърнаха от Непал броени дни преди трагедията. Те искат чрез съпричастност и подкрепа да се помогне на децата да възвърнат живота си такъв, какъвто всеки от нас може да го види на снимките от изложбата.

В поканата за събитието във Фейсбук организаторите са написали: „Помогнете да видим Непал такъв, какъвто го видяхме ние шестимата седмица преди земетресенията! Всички приходи от изложбата и дарения ще отидат за децата на Непал чрез УНИЦЕФ България и Teach for Nepal. Заедно можем да помогнем децата на Непал да преодолеят бедствието и да се върнат на училище. Трусовете взеха повече от 8,000 жертви и остави без дом над 500,000 души в Непал. В някои села между 80 и 90% от къщите и училищата са абсолютно разрушени.
С дарение от 50 лв. УНИЦЕФ осигурява 5 000 таблетки за пречистване на питейна вода на засегнатите семейства. 150 лв. ще осигурят животоспасяващи соли за рехидратация на 200 деца. С дарение от 300 лв за кампанията на Teach for Nepal едно пострадало семейство получава храна и подслон за цял месец!“

Още по темата в сайта ни:

Недохранването е основен проблем за децата в Непал

Емоционалното здраве на децата в Непал е застрашено

Децата в Непал остават без училища

България помага на Непал чрез УНИЦЕФ

УНИЦЕФ в помощ на децата в Непал

Източник: УНИЦЕФ и Фейсбук