„Алея на книгата“ в София

Публикувано:
18:22ч / 09.09.2015г
Брой прочитания:
1 230
Брой коментари:
0

До 13 септември за пореден път в София има „Алея на книгата“. Тя се намира на бул. „Витоша“ между ул. „Солунска“ и ул. „Алабин“. Там са разположени шатрите на издателствата, където те продават продукцията си, понякога с атрактивна отстъпка. Ценители на стойностната литература споделят, че са купили буквално на безценица няколко броя на сп. „Панорама“ или книга на Цветан Тодоров. Работното време е от 10:00 до 20:00 часа.

Както обикновено, към Алеята е обособен Литературен кът, в който се представят книги, автори и преводачи.
Вчера вечерта в този кът издателска къща“Персей“ представи поредицата „10 книги в контекста на европейския културен диалог“. Издателят Пламен Тотев поясни, че в нея са включени непознати досега на българския читател водещи европейски автори като Йосефине Клоугарт, Емил Хакъл, Йоана Първолеску, Томас Еспедал, Шел Вестьо, Милош Латинович, както и непревеждани творби на Киплинг и Ролан.
След това издателство „Изида“ направи премиера на новата поетична книга на Романьола Мирославова „Гарванов писък“. Това е книга на зрелия творец, преминал през много житейски перипетии, но успял да се извиси над тях с усмивка, макар и понякога горчива. Поетесата прочете няколко стихотворения от сборника, които бяха посрещнати топло от публиката. 

„Алея на книгата“ е част от Културния календар на Столична община за 2015 г..

Още снимки от „Алеята на книгата“ може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук:

 

 

Източник: www.evropaworld.eu