Българо-финландското дружество за приятелство на туристическото изложение 2018

Публикувано:
08:30ч / 19.02.2018г
Брой прочитания:
771
Брой коментари:
0

През тази година Българо-финландското дружество за приятелство участва за втори път на Международното туристическо изложение от 14 до 16 февруари. Това стана с подкрепата на посолството на Финландия в София, което пое таксата за щанда.

И през трите дни, докато траеше събитието, посетителите бяха любезно посрещани от Мария Тодорова и Маня Атанасова, които са и членове на Управителния съвет, и Василка Райчева – един от постоянните доброволци при всички прояви, организирани от дружеството. Там беше и неговият председател Владимир Данчев, както и Стела Балтова, бивш министър на туризма в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков – на нея дължим първото участие на Българо-финландското дружество за приятелство на миналогодишната туристическа борса. През третия ден от изложението към екипа край щанда се присъедини Анниина Коскинен, стажантка във Финландското посолство. 

Посетителите можеха да разгледат брошури за Финландия, книги от финландски автори, преведени на български, материали, посветени на 100-годишнината от обявяването на независимостта на страната, отбелязана миналата година.  Имаха възможност да се позабавляват и с играта за разпознаване на националните флагове на различни държави, чиито имена бяха изписани на фински. 

За да внесе повече автентична финландска атмосфера Мария Тодорова беше донесла предмети, изработени от финландските фирми Iittala и Pentik. За отбелязване е, че за разлика от други щандове, които в ранния следобед на последния ден бяха празни, този на Българо-финландското дружество за приятелство остана подреден до края на работното време и се радваше на голям интерес.

Повече снимки от събитието може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук, както и

Фотоалбум от миналогодишното участие ва сдружението на туристическото изложение

Още по темата на сайта ни:

Финландия – все по близка до нас

Източник: www.evropaworld.eu