„Четирите годишни времена” на полския фотограф Томек Шикора

Публикувано:
13:51ч / 19.04.2016г
Брой прочитания:
585
Брой коментари:
0

В Полския институт в София се открива изложба на известния полски артист-фотограф Томек Шикора, който пътешества с апарата повече от 50 години. Той два пъти  е обявяван за най-добрия рекламен фотограф в Австралия и Океания. Работил е за най-известните рекламни агенции в Австралия, САЩ, Нова Зеландия, Германия, Великобритания, Белгия и Полша и с водещи полски творци.  Автор на филмови и театрални плакати, корици на дискове и книги. Занимава се с модна фотография, изпълнява поръчки за най-известните световни марки, преподава в полската Фотографска академия. Автор на няколко десетки самостоятелни изложби и 55 авторски издания. Работите му са представяни във Франция, Холандия, Австралия, Швеция, България, САЩ.

АInstytut polski-image002 (1)втор на многобройни проекти, в т.ч. „Алиса в страната на чудесата“, „Обетована земя“, „Мароко“, „Хората от моя квартал“.

Работите му разчупват установените рамки, а характерният стил го прави разпознаваем сред останалите водещи полски фотографи.

За мен всяка фотография от изложбата „Четирите годишни времена” е като завръщане в Полша. И макар че те можеха да бъдат направени навсякъде – от Литва до Румъния, в тях се усеща Полша.  (Томек Шикора)

На 20 април от 18.30 ч. в Кафе-галерията на Фотосинтезис арт център фотографът ще представи своята лекция и презентация „Да се забавляваме с фотографията“

Изложбата продължава до края на май 2016 г.

Източник: Полски институт в София