Давид Машадо прeдставя в София „Средният индекс на щастие“

Публикувано:
13:47ч / 30.05.2018г
Брой прочитания:
364
Брой коментари:
0

България е адекватното място за живеене за един от героите на романа „Средният индекс на щастие“ (изд. „Изида“), спечелил Наградата за литература на Европейския съюз. Средният индекс на щастие измерва по скала от 1 до 10 собственото удовлетворение на човека от живота в страната си. При това положение, ако отидеш да живееш в страната, чийто индекс е същият като твоя собствен, това би те накарало да се чувстваш по-удовлетворен от себе си. Така героят на романа предпочита страната ни, където средният индекс на щастие е 4,4 пункта.

Късно снощи авторът на романа – португалският писател Давид Машадо, пристигна в София, за да представи днес от 18 ч. в рамките на културната програма на Пролетния базар на книгата пред НДК книгата си. Писателят е роден в Лисабон през 1978 г. Книгите му са популярни в Португалия, добре приети са от критиците и печелят редица литературни награди. Издадени са и в Италия, Франция, Бразилия, Мароко и др. „Средният индекс на щастие“ е най-успешната му книга. Това е роман за непоклатимата надежда и трънливия път към щастието.

Давид Машадо е бил в София преди повече от десет години и сега я намира изключително много променена. Предстои му утре среща и със студенти и преподаватели в СУ „Св. Кл. Охридски“.

Още за книгата може да прочетете тук.

 

Източник: Издателство "Изида"