Ден на испанския език 2019

Публикувано:
15:15ч / 23.06.2019г
Брой прочитания:
391
Брой коментари:
0

Денят на испанския език беше отпразнуван на 22.06.2019 в центъра на столицата, на ул. „Света София“, на която се намира Институт Сервантес. Дошлите да покажат своята любов към испаноезичната култура бяха приветствани от посланика на Испания у нас, Н.Пр.Алехандро Поланко Мата, а после и от директора на Институт Сервантес в София Хавиер Валдивиелсо, който скоро ще отиде на новото си работно място в Будапеща, от почетния консул на Гватемала, бизнесменът Веселин Симов, изпълнителен директор на Roca България – основен спонсор на събитието, и преподавателя Андрес Сааведра, представител на почетното консулство на Чили.

Както всяка година, на този празник имаше музика и танци, кът за детски игри и забавления, испаноезична литература. Посетителите можеха да опитат испански и латиноамерикански кулинарни специалитети: паея – ястие с ориз, шафран и морски дарове, тортия – омлет с картофи, мексикански такос – вид малки палачинки. 

 Беше спазена и традицията на едно голямо бяло платно, наречено „стената на думите“ всеки да може да напише любимата си дума на испански език.

Още снимки от събитието може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Източник: www.evropaworld.eu