Денят на Сервантес, 23 април, в София

Публикувано:
18:00ч / 18.04.2016г
Брой прочитания:
176
Брой коментари:
0

Тази година се навършват 400 години от смъртта на Мигел де Сервантес и Институт Сервантес-София ще отбележи Деня на Сервантес и Международния ден на книгата с литературно  четене на романа “Дон Кихот де Ла Манча”. Събитието ще се състои в Пространство Сервантес (ул. Света София, 3) на 23 април от 10.00 до 15.00 часа.

– Oфициално откриване: 10.00ч.
– Продължително четене: 10.00 – 15.00ч.

Както вече е традиция, Институт Сервантес-София ще осъществи директна видео-конферентна връзка с Кръга по изящни изкуства в Мадрид в 13.15ч.и така София ще се включи в глобалното продължително четене на „Дон Кихот“, което се случва от различни точки на Испания и света. В инициативата в България ще вземат участие известни личности, университетски преподаватели, ученици, учители и почитатели на испанския език.

Заповядайте в Институт Сервантес-София, за да станете свидетел на XX-тото  продължително четене на „Дон Кихот“ и изживейте чувството да четете знаменитото произведение в оригинал. Ако желаете да участвате, изпратете на: bibsof@cervantes.es вашите имена, електронен адрес, телефон за обратна връзка и приблизителен час, в който желаете да започнете да четете. Срокът за записване приключва на 22 април в 17.00 часа.

 

Източник: Институт Сервантес-София