Детски фестивал на четенето във Виена

Публикувано:
10:31ч / 26.06.2015г
Брой прочитания:
373
Брой коментари:
0

В неделя, 28 юни, сградата на виенското кметство ще се превърне в огромна детска библиотека. По време на Детския фестивал на четенето, който тази година се провежда за четвърти пореден път, организаторите ще раздадат безплатно 40 000 книги, като всяко дете може да си избере три книжки.

Миналата година над 13 000 деца се включиха в програмата на своеобразния фестивал и се отправиха на едно незабравимо пътешествие в света на литературата.

Празникът ще бъде открит от заместник-кмета на Виена Кристиан Оксонич, който ще приветства децата в тържествената зала на кметството. За малките гости са предвидени литературни четения, в които ще се включат известни актьори. Те ще прочетат избрани моменти от нови детски произведения, а също така и от любими на всички книги, които вече са се превърнали в класика. А за тези, които са се изморили да четат или да слушат, има организиран кът за рисуване.

Известни виенски вериги са се погрижили за малки закуски и за кафето, без което Виена не може, и ще отворят свои щандове в двора на кметството.

Източник: Информационно бюро на община Виена в София