Фестивал на студентите франкофони в Пловдив 2019

Публикувано:
12:46ч / 15.01.2019г
Брой прочитания:
355
Брой коментари:
0

Университетската агенция на Франкофонията в Централна и Източна Европа, Френският институт в България и Международната организация на Франкофонията в Централна и Източна Европа организират VIII издание на регионалния фестивал за студенти франкофони, който ще се проведе между 1 и 5 юли 2019 г. в Пловдив. В рубриката Francophonie на сайта ни може да намерите пълната информация за фестивала и условията за участие в него.

Домакин на осмото издание на Регионалния фестивал на студентите франкофони, който за първи път се организира в България, ще бъде домакин на град Пловдив, Европейска столица на културата 2019 г. Хилядолетният град ще събере за една седмица младите франкофони от Централна и Източна Европа. Целта е да се създаде пространство за обмен между младите хора в приятелска атмосфера, използвайки като средство за общуване френския език. На участниците ще бъдат предложени разнообразни семинари, вариращи от създаването на видеоигри до градското изкуство, цирка и представленията, песента и танца. Всичко ще завърши стилно с гала вечер, обединяваща талантите и енергиите на франкофонската младеж.

Освен участниците във фестивала ще се включат и доброволци – такива могат да бъдат само студенти от университетите в Пловдив.
Условията, за да станете участник или доброволец, са:

Добро ниво на френски език – писмено и говоримо
Да бъдете регистриран в бакалавърска или магистърска програма в учебно заведение-член на Университетската агенция на Франкофонията
Да сте над 18 г. към датата 30 юни 2019 г.
Крайният срок за кандидатстване за УЧАСТНИЦИ е 8 март 2019 г ., а на ДОБОВОЛЦИТИ – 15 март 2019 г.:

В текста на настоящото съобщение на френски език ще намерите цялата информация относно начина за подаване на кандидатури.

Участниците и доброволците ще бъдат подбрани от комисия на Университетската агенция на Франкофонията.

Ще бъде избран само по един кандидат за всяко учебно заведение.

Организаторите ще поемат разходите на избраните участници за транспорт, застраховка, кнартира, храна. Всички други разходи се поемат от участниците (напр. виза).

Контакт: festival-eco@auf.org

Кратка история на фестивала:

Първото издание, организирано през 2012 г., беше на тема „Имам среща с френския език в Букурещ … по пътя към Квебекския форум“, като едно от събитията в рамките на Първия световен форум на Френски език.

Темата на второто издание беше „Кръстопът на франкофонските култури“.

Третото, през 2014 г., стана част от поредицата събития, свързани с 20-годишнината на Бюрото в Централна и Източна Европа, и темата му беше „20 години – франкофония на моята възраст“.

Изданието през 2015 г. се проведе под знака „Клуж – Европейска столица на младежта” и 60-годишнината от присъединяването на Румъния към ООН и имаше за тема „Цветовете на младежта.“

Изданието през 2016 г., под надслов „Заедно“, представи солидарността в многообразието.

Темата на изданието през 2017 г., което се проведе в Загреб, Хърватия, беше „Творческа Франкофония“.

Пълния текст на информацията ще намерите на френски език в рубриката Francophonie на сайта ни.

Още информация по темата:

 

Източник: Университетска агенция на Франкофонията