Международна конференция на БФА

Публикувано:
23:05ч / 17.11.2015г
Брой прочитания:
109
Брой коментари:
0

На 19-ти ноември 2015 г. (четвъртък) от 10 ч. в зала 7 на НДК се открива международната конференция на БФА „Фестивали в черно и бяло“.
     „Към настоящия момент (2015 г.) в България няма точна статистика за броя на фестивалите, които се провеждат в различните градове на страната. Липсва система за регистрация и наблюдение на фестивалите в странната;Липсва система за атестиране на фестивалите. Това в значителна степен възпрепятства създаването на система за диференцирана подкрепа, обвързана с резултатите от провеждането им; Липсва дългосрочно планиране на фестивалите, както и устойчиви механизми за тяхното финансиране; Това са само част от препятствията, които стоят пред фестивалите в България към настоящия момент.“ Лесно можем да определим състоянието на българските фестивали като черно.
Затова Българската фестивална асоциация (БФА) предлага разрешение на тази ситуация с Бялата книга с анализи и предложения за реформа в сферата на фестивалите в България. Елате на „Фестивали в черно и бяло“ и участвайте в дебата за създаване на устойчиви механизми за финансиране на фестивали, заедно със зам.-министъра на културата Боил Банов, зам.-ръководителката на посолството на Кралство Норвегия в България Карина Екрон, норвежки експерти – Андерш Рюкя, Юрид Воглан и Арнфин Беркестран, представителите на общините София, Габрово, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Троян, Созопол, Русе, Пловдив, както и фестивални организатори от цялата страна. Цялата програма на конференцията можете да намерите тук: http://bfa.bg/page-100.html 
Конференцията „Фестивали в черно и бяло“ е част от проект „Българо-норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България“, осъществяван с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 – 2014 г. Събитието се осъществява в партньорство със Столична община и Националния дворец на културата.

Очакваме ви на 19 ноември 2015 г от 10ч. в зала 7 на НДК. Регистрацията за събитието започва в 9:30 ч.

За повече информация посетете: http://bfa.bg/page-100.html 

Източник: БФА