Финалистите от конкурса MOST с изложба в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

Публикувано:
08:17ч / 13.06.2024г
Брой прочитания:
125
Брой коментари:
0

На 11 юни 2024 г. в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 беше открита забележителна изложба с творбите на тазгодишните петима финалисти от 7-то издание на конкурса за съвременно изкуство MOST, като единият от тях бе избран от „Инвестбанк“ АД, генерален партньор на инициативата.

MOST е конкурс за български творци, който им дава възможност за нови изяви и професионална реализация на локално и международно ниво. И тази година в инициативата се включиха голям брой български художници.

Тазгодишните петима победители са:

Габриела Йорданова (финалист избран от Инвестбанк) През 2010 г. завършва Национална гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“ гр. София – Специалност „Аранжиране и пространствен дизайн“, а през 2014 г. Югозападен университет „Неофит Рилски“ гр. Благоевград – Специалност – „Педагогика на обучението по изобразително изкуство. Работи като учител по Изобразително изкуство в ОУ “Димчо Дебелянов“, гр. Ихтиман. Изрисува стенопис върху фасадата на училището с размер 7,50х4 м. Рисува с акрил и акрил в комбинация с български монети.

Ваня Дудоленска /VADU/ е артист, чиято страст и основно занимание се фокусират върху рисуването. Въпреки че тя има опит и образование в сферата на модата, Ваня се връща към изобразителното изкуство и използва рисуването като начин да се изрази и свърже с другите хора. За Ваня рисуването не е просто хоби или умение, то е начин за изразяване. Чрез своите творби тя предава емоции, мисли и впечатления, които не винаги могат да бъдат изразени с думи. Ваня избира да се изразява чрез абстрактно изкуство, с акрил и пастели в пастелни цветове. Нейните картини са спонтанни, никога не планира предварително, позволявайки на интуицията да я води. Посланието на нейното изкуство е любов, вътрешен мир и изцеление!

Веселин Симеонов /BECKO/ е магистър по изящни изкуства – рисуване и има докторска степен към Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”.  Реализирал е 4 самостоятелни и множество съвместни изложби, печели редица награди. Веселин Симеонов или ВЕСКО, както подписва своите произведения, е български художник с професионални интереси в сферата на визуалните изкуства. Продуктът на неговата творческа реализация е насочен предимно към областта на рисунката и живописта, като това не се ограничава само до конвенционалните им форми.

Ивона Иванова е родена в гр. Ловеч, но е живяла и учила в гр. Свищов. Завършва бакалавърска степен и в ход магистърска степен в специалност „Текстил – изкуство и дизайн“ Факултет по приложни изкуства в НХА, гр. София, при проф. д-р Аделина Попнеделева. Получава професионална квалификация – учител по изобразително изкуство от 1–ви до 12-ти клас в общообразователните и професионални училища. Завършва и курс по програма Графичен дизайн и визуализация в SoftUni Creative. Участва в няколко изложби. Интересува се от взаимодействието и съпоставянето на различни материали – текстил, метал, дърво и др.

Момчил Григоров – роден е в гр. Враца. Завършва магистратура по Реклама и масова информация в УниБИТ, както и докторат по икономика във ВУЗФ. Бил е административен директор на сп. Мениджър, в момента е изпълнителен директор на PR и рекламна агенция Криейтив груп България. Реализирал е три самостоятелни изложби и множество сборни.

Изложбата на авторите може да бъде видяна в периода 11.06.2024 г. – 13.07.2024 г. във Vivacom Art Hall Oborishte 5 в работното време на галерията. Входът е свободен.

*Всички творби на финалистите могат да бъдат закупени на място.

Източник: Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5