Фондация „Въпреки“ отново кани софиянци на ул.“Цар Самуил“

Публикувано:
08:42ч / 09.05.2018г
Брой прочитания:
298
Брой коментари:
0

В сградата на ул. „Париж” 1 в София на 8 май беше представен проектът „Европа през младите в изкуството” на фондация „Въпреки“ – Зелма Алмалех и Стефан Джамбазов. Присъстваха представители на Столична община, както и по-голямата част от участниците в събитието. На 12 май улица „Цар Самуил”, между „Денкоглу” и „Солунска” отново ще стане зона само за изкуство. Този път темата е ударни инструменти в памет и по повод 90 години от рождението на проф. Добри Палиев, който също е живял близо до тази улица. Галериите „Париж”, „Астри”, „Контраст”, „Интро” и други в това пространство ще приемат гости през целия ден. На улицата ще рисуват и ще показват свои картини по темата ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ в София.

А след 16 часа на изградена сцена на открито ще звучи музика с акцент ударни инструменти в изпълнение на:скулптора и музикант Мартиан Табаков и перкусиониста Бранко Вълчев; два състава на Националното музикално училище „Любомир Пипков” – „Тупан” и „Палиев’сСпаркълс” с преподавателки Мария и Искра Палиеви; състав от студенти на композитора Асен Аврамов, също ученик на проф. Палиев; както и на барабаниста Александър Даниел заедно с известния тромпетист Росен Захариев – Роко…

Входът е свободен през целия ден и всички са добре дошли.

Проект„Европа през младите в изкуството” се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2018 от  фондация „Въпреки” в партньорство с район „Триадица“, НУИИ „Илия Петров”, НМА „Проф. Панчо Владигеров”.

Повече за проекта може да прочетете на сайта въпреки.com

Още снимки от пресконференцията може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Още по темата на сайта ни:

Европа в една софийска улица

Източник: Фондация "Въпреки"