Генералният секретар на Международната организация на франкофонията, г-жа Микаел Жан, пристига в България

Публикувано:
14:44ч / 23.05.2016г
Брой прочитания:
511
Брой коментари:
0

Днес на официално посещение в България пристига г-жа Микаел Жан, генерален секретар на Международната организация на франкофонията (МОФ). Предстоят й срещи в президенството, в министерството на външните работи, в министерството на образованието и във франкофонски учебни заведения в София. Г-жа Микаел Жан ще се включи в шествието по повод на 24-ти май и в официалното откриване на церемонията пред Националната библиотека. След това ще посети Боянската църква, както и сградата на Висшето франкофонско училище по администрация и управление, където са и офисите на Регионалния център на МОФ за Централна и Източна Европа.

Делегацията на Международната организация на франкофонията ще участва в приема, даван от президента Плевнелиев по случай 24-ти май.

На следващия ден предстои посещение на 9-та френска гимназия в София.

В министерството на външните работи ще бъде подписано Споразумението между правителството на България, Международната организация на Франкофонията и Университетската Агенция на Франкофонията за Висшето франкофонско училище по администрация и управление, след което ще се проведе церемонията по отбелязване на 20-та годишнина от основаването на ВУФАУ с изказвания на министър Даниел Митов, генералния секретар на МОФ, г-жа Микаел Жан, и на ректора на Университетската Агенция на Франкофонията. Ще присъстват студенти и преподаватели и посланици.

След това г-жа Микаел Жан ще посети Румъния и Молдова.

В рубриката „Francophonie“ на сайта ни публикуваме на френски език информацията, която получихме от пресофиса на Международната организация на франкофонията (OIF).

Източник: CREFECO