Гласуваме за „Европейско дърво на годината 2017“

Публикувано:
14:02ч / 24.02.2017г
Брой прочитания:
180
Брой коментари:
0

Броени дни остават до края на гласуването за „Европейско дърво на годината 2017“, в което България участва с националния победител в „Дърво с корен 2016“Дъбът от с. Насалевци, общ. Трън. По традиция през последните седем дни броят на гласовете за всички дървета в конкурса бива скрит, а победителят се обявява на Церемонията по награждаване, която тази година ще се състои на 21 март 2017 г. в Брюксел. В момента насалевският гигант е на четвърто място в надпреварата, с малко над 5 400 гласа, сред общо 16 дървета от 13 европейски държави. Как ще завърши конкурсът за българското дърво зависи само от ентусиазма и активността на нашите сънародници.

За да гласувате, трябва задължително да изберете 2 дървета, да попълните адреса на електронната си поща и след това да последвате връзката, която ще бъде изпратена. В противен случай вотът няма да бъде отчетен. Всеки може да гласува за представителя на собствената си държава. Вотът ще продължи до 1:00 часа на 1 март 2017 г. Победител ще стане дървото, събрало най-много гласове.

Междувременно у нас вече тече периодът за номинации в „Дърво с корен 2017“. Ако познавате специално дърво или имате мил спомен с друго такова, ако сте чували легенди или сте отгледали от фиданка някое дръвче, разкажете ни за него! Как да го направите, вижте тук.

Източник: Фондация „ЕкоОбщност"