Издателство „Ерго“ на Пролетния базар на книгата

Публикувано:
20:11ч / 22.05.2017г
Брой прочитания:
272
Брой коментари:
0

Издателство „Ерго“ се представя на Пролетния базар на книгата в НДК (щанд № 337, НДК, 3 етаж – Запад). Директорът на издателството Мартин Христов, писател и преводач, съобщава за предстоящи срещи с автограф с автори, чиито книги са излезли в началото на тази година, най-новите издания на панаирни цени, както и много от по-старите издания с изключителни отстъпки от цената.

26 май, петък, 18:00 ч, щанд на изд. Ерго

Tsarkva-ot-sunishta_13x20cm_cover_01-1Среща с автограф с Боян Крачолов и книгата с разкази „Църква от сънища“ (Ерго, С., 2017). „Емоционални, романтични, мечтателни, момчешки, на ръба на алегорията и дълбоко в символизма, тези кратки текстове представят един нов автор в българската литература.“ (Кристин Димитрова) „В тези трудноопределими в жанрово отношение фрагменти Боян Крачолов умело балансира между сюжетността и есеизма, демонстрира способност да изгражда поанта, съчетава иронията и автоиронията със задълбочено послание.“ (Ани Бурова)

 

27 май, събота, 16:00 ч, щанд на изд. Ерго

Produljavame napred front-reklСреща с автограф с Владислав Христов и книгата му с публицистика „Продължаваме напред“ (Ерго, С., 2017). „Убийствена ирония, сарказъм и нескрита тъга по изгубената духовност – това е! Кратките публицистични текстове, памфлетите и жлъчните фейлетони, събрани в този сборник, показват пределно ясно неотстъпчивата позиция на автора към онези неща от днешния ни живот, които вече сме на път дори да престанем да забелязваме.“ (Христо Карастоянов)

 

27 май, събота, 17:00 ч, щанд на изд. Ерго

Palimpsest_korica_first-reklСреща с автограф с Ивайло Радев и стихосбирката „Палимпсест“ (Ерго, С., 2017). „Докато мислех как и дали читателите ще възприемат архаичното понятие в заглавието на книгата, означаващо оригинален текст, отстранен чрез търкане или промиване, след което на негово място е въведен друг текст, прозрях колко точно всъщност «палимпсест» назовава сегашността ни.“ (Теменуга Маркова)