„Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата“

Публикувано:
16:13ч / 26.09.2017г
Брой прочитания:
744
Брой коментари:
0
Даниана Коева
Даниана Коева

Спектакълът „К А Ш А З А Д У Ш А Т А или Коледното джудже в бакалницата“ по Ханс Кристиан Андерсен е за избора, пред който всеки един от нас е изправен всеки ден. Избора на пътя, по който да поеме – пътя на духовното или пътя на материалното.

Ива Караманчева
Ива Караманчева

Главният герой – Коледното джудже (домашно духче) случайно се запознава с поезията в лицето на една книга разменена за пакетче кафе в кварталната бакалия. Това запознанство го поставя пред сложен и на практика невъзможен избор за неговото недорасло съзнание – духовното (представено в приказката от беден студент, който не може да го храни и топли, но е способен да му чете до безкрай красиви истории) или материалното (в лицето на продавачката в бакалницата, която го храни с вкусна каша и топли цял етаж само за него, но е неспособна да прочете нещо повече от сутрешния вестник).

Режисьор: Даниана Коева

Сценография: Кристиан Леков

Константин Костадинов
Константин Костадинов

Анимация: Стела Танева

Музика: Милен Апостолов

Звуков дизайн: Владислав Йорданов

В ролите: Ива Караманчева,  Константин Костадинов, Даниана Коева, със специалното участие на Георги Михалков и Алгара Михалкова – глас.

Проектът е реализиран със съдействието на „Национален Фонд Култура“, Магазини „MR. Bricolage“ и Посолството на Кралство Дания.

Може да видите представлението на 15 октомври от 11=30 ч. в Руския културно-информационен център.