„На парти при президента“ – първата книга във формат „социална мрежа“

Публикувано:
18:04ч / 12.03.2019г
Брой прочитания:
416
Брой коментари:
0

Романът „На парти при президента“ на Атанас Раденски („Изида“, 2016) вече е публикуван и в новаторския формат „социална мрежа“. Това специално издание на романа е достъпно на Фейсбук, на специална страница с името на книгата.  Изданието е мултимедийно, като в него са вградени и видеоклипове от Ютюб, които допълват текста.

В отзив във Фейсбук за групата „Какво четеш…“ Цветанка Севдина пише:

„Истината е, че не бях срещала скоро литературен герой, който да ме спечели така, както го направи простодушният, на пръв поглед, Иван Иванич. Позитивен, но не в онзи лустросан и американизиран смисъл на думата, героят от романа на Раденски ни връща към онези времена, когато бяхме в еднаква степен объркани и опиянени от надежда за бъдещето. Реалистично и без нотки на истерия, делнично и в същото време забавно, виждаме Новия свят, изтъкан от абсурди, лишен от ореола на откривателството и големите възможности.“

„Тази книга би се понравила на всички, които са далеч от скандирането на лозунги и на всички, за които светът е пъстър, а не черно-бял.“

RadenskiАвторът на романа Атанас Раденски (на снимката вляво) живее постоянно в Калифорния, където е почетен професор в елитен университет в Ориндж Каунти. В България поддържа бащината си къща в Родопите и се вижда редовно с многобройните си приятели.

Подробно съдържание на романа има тук http://radenski.com/radenski-jr/parti/contents/, заедно с линкове към всяка глава на Фейсбук.

Страницата с целия роман на Фейсбук е тук: https://www.facebook.com/На-парти-при-президента-732865777081748/.

Ето какво написа за книгата си Атанас Раденски във Фейсбук:

В новото мултимедийно издание направих следните подобрения:

* Включих клипове от Ютюб, които илюстрират текста – но само индиректно, затова можете да четете и без да гледате;

* Разделих тринадесетте глави на голям брой по-дребни секции – техните заглавия, заедно с клиповете, правят проследяването на текста по-лесно ;

* Разделих дългите параграфи на по-къси;

* Премахнах някои по-несъществени пасажи.

Всички файлове са свободно достъпни – заповядайте.

Ако вече сте чели романа, сега ще може да си припомните най-интересните части.

Ако пък не сте отваряли книгата, сега имате шанс да го направите, стига да имате телефон, таблет, лаптоп или компютър с интернет.

Всякакви коментари, забележки, предложения и похвали биха били оценени – публично или с лично съобщение.

Доколкото знам, това е първото засега издание на роман във формат „социална мрежа“. Ако ви се струва интересно, моля споделете.

Източник: Издателство "Изида"