Нашата разходка с ЕВРОнаходки в Деня на Европа

Публикувано:
18:05ч / 10.05.2015г
Брой прочитания:
101
Брой коментари:
0

В Деня на Европа, Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България организираха съвместно една нетрадиционна инициатива: Разходки с ЕВРОнаходки. Целта на туровете беше – съчетавайки полезното с приятното – да представят на жителите и гостите на София повече информация за ЕС, неговата структура, история, настояще и бъдеще.

Под надслова „Опознай ЕС, за да го харесаш“ участниците, разпределени в три групи в различни часове от деня, имаха възможност да научат как е възникнал ЕС, защо празнуваме Деня на Европа на 9 май, какви са перспективите пред България като член на ЕС.

Поздравления за екскурзоводите от сдружение 365, които се бяха постарали да представят по достъпен и находчив начин важни моменти от изграждането на ЕС в една двучасова обиколка из София! Предлагаме ви фоторепортаж от разходката с групата, която тръгна от НДК в 13 ч. с екскурзоводката Деси Попова и нейната помощничка, студентката по европеистика Гена Бояджиева от Младежки екип Европа.

Повече снимки от разходката ни с ЕВРОнаходки – на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук:

Още публикации в сайта ни по темата:

„Разходки с ЕВРОнаходки“ в Деня в Европа

Денят на Европа в София