Новини от програма МЕДИА на ЕС

Публикувано:
15:06ч / 05.02.2024г
Брой прочитания:
132
Брой коментари:
0

Средиземноморският филмов институт в Атина, Гърция (MFI), с подкрепата на програма „Творческа Европа“ – МЕДИА, организира тренинговата програма за писане на сценарий „Script 2 Film“. Целта на програмата е да се премине през целия процес на създаване на сценария – от черновата до крайния вариант, като отделните елементи се разглеждат самостоятелно (писане, анализ, редакция, пренаписване, фокус върху основните елементи от историята, тема, персонажи и обстоятелства).

Тренинговата програма е насочена към сценаристи, режисьори и продуценти, работещи по сценарий на игрален филми (с проект), в програмата се допускат и наблюдатели (без проект).

Уъркшопите, съставящи програмата през 2024 година, са четири:

  • Първият – от 21 юни до 3 юли 2024 г., остров Нисирос
  • Вторият – август/септември 2024 г., онлайн сесия
  • Третият – от 19 до 27 октомври 2024 г., остров Родос
  • Четвъртият – януари 2025 г., онлайн сесия

Крайни срокове за кандидатстване:

  • с проекти – 1 март 2024г.
  • без проект (обучаващи се) – 1 април 2024 г.

Повече информация можете да намерите тук.

Информационни сесии и щанд на „MEDIA“ по време на „Берлинале“ 2024
Както всяка година, МЕДИА организира информационен щанд по време на международния филмов фестивал „Берлинале“. Щандът се намира в центъра на Европейския филмов пазар в „Martin Gropius Bau“.Изпълнителната агенция „Образование и култура“ организира информационни сесии, които ще се проведат в конферентната зала на EFM (Conference Lounge).Вижте програмата:
TFL Funds 2024


TFL Audience Design Fund подкрепя филми в етап на разпространение чрез прилагане на иновативни стратегии за ангажиране на публиката и достигане до нея. Три гранта в размер на 45 000 евро ще бъдат разпределени за международни копродукции в етап на постпродукция (игрални, творчески документални филми и анимации). Това включва и онлайн консултации с експерти на TFL, отговарящи за създаването на персонализирана стратегия за максимизиране на въздействието на филма в международен план.
TFL Co-Production Fund съчетава два безвъзмездни гранта за производство, в размер на 50 000 евро, с персонализирани консултации в подкрепа на филми в напреднал етап на развитие. Фондът е посветен на игрални, документални и анимационни проекти, които са копродукции между държави, част от подпрограма МЕДИА на програма „Творческа Европа“, и държави, които не участват в направление МЕДИА. Освен това проектът ще има възможност да участва в TFL Meeting Event, което се провежда всеки ноември в Торино.
Повече информация можете да намерите тук

Напомняме и информацията, че ще има МЕДИА щанд по време на MIPTV в КанMIPTV, пролетният международен телевизионен пазар, е първият за годината MIP пазар, който се провежда от 8 до 10 април 2024 г. и събира участници от цял ​​свят за три вълнуващи дни на изложения, подбрани бизнес срещи, възможности за намиране на партньори и конферентни сесии в Кан.
Успешните кандидати на щанда на MEDIA също получават възможност да присъстват на MIPTV на намалена цена.
Открийте нашите услуги на щанда:
    Намаление за акредитации – 640 евро на човек без ДДС (ранна регистрация, краен срок 29 февруари 2024 г., когато ще се увеличи до 765 евро на човек без ДДС);
    Работилници
    Насоки към купувачите
    Консултантска услуга за тези, които са за първи път на MIPTV
    Специализирани зони за срещи
    Онлайн каталог за участниците в щанда MEDIA
    Бюро за добре дошли и секретариат
    Кафе-бар със закуски и happy hours
    Складови съоръжения
Краен срок за регистрация: 29 февруари 2024 г.

Повече информация информация и формуляр за регистрация можете да намерите тук 

Източник: Бюро Творческа Европа - МЕДИА България