Отбелязваме 100 г. от независимостта на Финландия

Публикувано:
13:46ч / 06.12.2017г
Брой прочитания:
529
Брой коментари:
0

На 6 декември 2017 г. се навършват 100 г. от деня, в който финландският парламент тържествено провъзгласява Финландия за независима република. Годишнината се отбелязва с много прояви и в България, където красивата северна страна има много приятели.

DSC06586Националният дворец на културата е сред 50-те емблематични места и сгради в близо 30 държави по света, които ще греят в цветовете на националния флаг на Финландия в чест на значимата годишнина. Това ще се случи днес от 17,30 до 21,30 ч. Още преди това обаче край главния вход на НДК беше поставен голям билборд, посветен на 100-годишнината от финландската независимост (на снимката).

Финландската компания Yle ще предава на живо незабравими моменти от честванията в страната и в чужбина и ще излъчва кадри от озарените в синьо и бяло в чест на Финландия Колизея в Рим, статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро, Ниагарския водопад.

Към тази информация, предоставена от посолството на Финландия в София, ще добавим, че до утре, 7 декември, на Моста на влюбените до НДК може да бъде видяна изложбата „Финландските банкноти – история и дизайн“, организирана от Българо-финландското дружество за приятелство със съдействието на Столична община и посолството на Финландия в София. Тя също е посветена е на 100-годишнината от обявяването на независимостта на страната.

Още по темата в сайта ни:

Банкноти разказват историята на Финландия

Източник: Посолство на Финландия в София