Откриване на изложбата „Испания, по-близо“ на летище София

Публикувано:
17:58ч / 17.07.2023г
Брой прочитания:
278
Брой коментари:
0

На първата снимка: отляво надясно: Говори Н. Пр. Алехандро Поланко

В контекста на мероприятията по повод испанското председателство на Съвета на Европейския съюз, посолството на Испания откри на 17 юли на Терминал 2 на летище София фотоизложба в зоната със свободен достъп между пристигащи и заминаващи. Изложбата е със снимки от забележителни места в Испанияе и е озаглавена „Испания, по-близо“ като препратка към девиза на испанското председателство за следващите шест месеца – „Европа, по-близо“.

Присъстваха и министърът на туризма Зарица Динкова и зам.- министърът на транспорта и комуникациите Анна Михнева-Натова. И двете направиха част от изказванията си на испански език.

Отляво надясно: министърът на туризма Зарица Динкова, Н. Пр. Алехандро Поланко, зам.- министърът на транспорта и комуникациите Анна Михнева-Натова

В словото си изпълнителният директор на „СОФ Кънект“ АД, оператор на Международното летище София Хесус Кабайеро. Той припомни, че от летище София има редовни целогодишни полети до Мадрид, Барселона, Валенсия, Малага, Палма де Майорка и Аликанте. Само за първите шест месеца на 2023 г. до Испания са летели 253 371 пътници, а дръжавата е четвърта по ТОП дестинации от летището.

При откриването на изложбата Н.Пр. Алехандро Поланко, посланик на Испания у нас, припомни, че туризмът е една от най-важните индустрии за двете държави. Пътническият поток между Испания и България постепенно се възстановява и има надежда да се увеличава. Посланикът изтъкна доброто сътрудничество между България Еър и Иберия.

По повод изложбата той отбеляза, че тя е резултат на специалното сътрудничество с летище София, което, предвид предстоящите разширения, се очаква да стане хъб на Балканите. Летището ще бъде домакин и на още една изложба през есента, която ще покаже отличните отношения между Испания и България като съседи в Антарктида.

Радиожурналистът Георги Митов интервюира Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“ АД, оператор на Международното летище София

Подробен фоторепортаж от събитието може да видите тук.

Изложбата „Испания, по-близо“ на Терминал 2 ще продължи през цялото лято.

Източник: Посолство на Испания в България и www.evropaworld