Попътен вятър на доц. Рени Йотова като Представител на Франкофонията!

Публикувано:
04:01ч / 03.09.2020г
Брой прочитания:
494
Брой коментари:
0

Мандатът на доц. д-р Рени Йотова в Букурещ (Румъния) в качеството й на регионален представител на генералния секретар на Международната организация на Франкофонията в Централна и Източна Европа приключва.

Миналият четвъртък се състоя прощално тържество в нейна чест в присъствието на представителката на ООН, на специализирани институции и на Франкофонията в Министерството на външните работи на Румъния. Присъстваха председателката на Групата на френскоговорящите посолства, делегации и институции (GADIF), посланици, както и партньори. Министърът на външните работи Богдан Ауреску й изпрати писмо, в което благодари „за нейната дейност в службата на Франкофонията в Румъния и в нашия регион“.

Сред най-важните дейности, извършени по време на нейната мисия, са конференцията на тема „Жените на Франкофонията“ под почетния патронаж на президента на Румъния през 2017 г., 17-та Среща на върха по Франкофонията, проведена в Ереван през 2018 г., посещението на Генерален секретар на Международната организация на Франкофонията в Румъния през 2019 г., както и няколко проекта, допринесли за влиянието на Франкофонията в региона.

Отдадеността на доц. д-р Рени Йотова, нейният професионализъм и креативността й я представят като изключителна жена и стожер на Франкофонията.

Служителите, партньорите и целият екип на Регионалното представителство на Международната организация на Франкофонията в Букурещ пожела от сърце на доц. д-р Йотова успех в следващата й мисия като представител на Франкофонията за преподаването на френски език по света в Дакар (Сенегал).

Публикацията може да прочетете на френски език в рубриката Francophonie на сайта ни.

Източник: BRECO