Посланикът на Италия с отговор за съпричастността на български журналисти

Публикувано:
12:22ч / 10.04.2020г
Брой прочитания:
237
Брой коментари:
0

Сдружението на испаноговорещите журналисти в България (СИЖБ) изпрати писмо до Н. Пр. Алехандро Поланко, посланик на Испания в България, в което изрази искрената си съпричасност и подкрепа в борбата с коронавируса. СИЖБ изпрати копие на писмото и до посланика на Италия Н. Пр. Стефано Балди. Двамата посланици отговориха на писмото.

Отговора на Н. Пр. Алехандро Поланко, както и писмото на СИЖБ може да прочетете тук. Днес публикуваме и отговора на Н. Пр. Стефано Балди:

„Уважаеми дами и господа журналисти,

Прочетох много  внимателно любезното писмо, с което изразяваше Вашата солидарност и съпричастност до моя испански колеги и мен.

Всички ние преживяваме наистина труден период – предизвикателство, като пандемията, което трябва да посрещнем заедно и в което солидарността и разберането са от голямо значение, защото могат да ни помогнат да преодолеем страданието и ни дават утеха и надежда.

Благодаря за Вашата подкрепа и за ангажираността Ви като журналисти да поднасяте своевременна и коректна информация на обществото, залагайки на солидарността и основните човешки ценности.

С надеждата скоро отново да имам възможност да се срещна с Вас в нормални условия ви поднасям моите най-сърдечни поздрави.“

Посланик

Стефано Балди

–––––––––––––––––––––-

До

Г-жа Къдринка Къдринова

Г-н Георги Митов

Г-жа Мария Пачкова

Г-жа Гергина Дворецка

Г-н Владислав Пунчев

Сдружение на испаноговорещите журналисти

София

 

Източник: Посолство на Шталия