Празник на испанския език и култура в центъра на София

Публикувано:
21:03ч / 19.06.2016г
Брой прочитания:
240
Брой коментари:
0

Институт Сервантес – София организира на 18 юни Ден на испанския език. Отправната точка беше езикът, но реално денят стана празник на испаноезичната култура от различни континенти. Началото на програмата беше дадено от посланиците на Испания и Венецуела, Н.Пр. Хосе Луис Тапиа и Н.Пр. г-жа Ориета Капони и директора на Института Хавиер Валдивиелсо. В продължение на четири часа, между 11.00 и 15.00ч., на ул. „Св.София“ в столицата, където се намира институтът, имаше концерти с испанска и латиноамериканска музика, испанска и латиноамериканска кухня с ястия от Испания, Куба и Перу. Предлагаше се паеля, тортиля, тапас, испански сирена, вина, мохито, кайпириня, сангрия и др.
Децата разполагаха с пространство с изненади – рисунки на лице, цветни печати, томбола с награда едно детско колело. Продаваха се книги на испански език за всички възрасти, учебници, както и книги от испаноезични автори, преведени на български език.
На Стената на думите всеки можеше да изпише своята любима дума на испански език. Туристически агенции представяха възможности за почивка в Испания и чрез томбола предлагаха два безплатни самолетни билета за тази дестинация.

Повече снимки от събитието може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Източник: www.evropaworld.eu