Представяне на „женския брой“ на сп. „Море“ в Столична библиотека

Публикувано:
18:28ч / 07.06.2019г
Брой прочитания:
386
Брой коментари:
0

More CoverНа 6 юни в Литературния клуб на Столична библиотека беше представен първият брой за тази година на бургаското литературно списание „Море“, посветен на женското присъствие в съвременната българска литература.

Участваха някои от включените авторки и един от редакторите – Иван Сухиванов, който разказа за работата по съставянето на броя. Той поясни, че творбите в списанието не е задължително да бъдат на морска тема. Екипът държи обаче в него да има и литературна критика, отзиви за книги.

Последва литературно четене на творби, поместени в него. Лично прочетоха своите прозведения Екатерина Йосифова и Боряна Величкова. Стихове на отсъстващите от събитието бяха изпълнени от техни колеги по перо: Ангелина Василева, Лъчезар Лозанов, Румен Денев, Петър Чухов, Лилия Христова и др..

Гостите на представянето получиха безплатен екземпляр от списанието, в което има текстове и от Кристин Димитрова, Амелия Личева, Надежда Радулова, Камелия Спасова, Женя Димова, Нели Лишковска и много други. Включена е и подборка от произведения на унгарски автори, начело с известния българист Дьорд Сонди.

Още снимки от събитието може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Източник: Столична библиотека и evropaworld.eu