Премиера на книгата „Достатъчно дълго“ от Петър Чухов

Публикувано:
10:14ч / 02.04.2019г
Брой прочитания:
197
Брой коментари:
0

Столична библиотека и ИК „Жанет 45“ представят новия сборник с проза на Петър Чухов „Достатъчно дълго“ (кратки и други разкази, пиесказ и разказеса) на 2 април 2019 г. (вторник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката (пл. „Славейков“ № 4).

За книгата ще говорят Захари Карабашлиев и нейният редактор Ангел Игов. Ще прозвучат кратки текстове в акомпанимент на саксофониста Иван Бороджиев. Със специалното участие на писателката Божана Апостолова, директор на ИК „Жанет 45“.

„Колко трябва да е дълга една фантазия? И в какъв жанр се вмества най-добре? В новата си книга Петър Чухов дава различни отговори. Тук има съвсем кратки винетки; има стихотворения в проза; има остроумни и абсурдистки истории; има „пиесказ“ и „разказеса“; тук е и един от най-дългите текстове на този автор, наречен „Лисица и лилав телефон“, който заслужава специално внимание. Колкото и да са различни събраните в книгата текстове, обединява ги стремежът да се даде свободен излаз на фантазията, да се разкажат прямо и пестеливо сънят, припознаването, неочакваният полет на асоциациите. И по този начин да се докоснат поне за миг онези невидими струни, някъде в тъмното и дълбокото, подсещащи ни за нещата, които грижливо сме прибрали и скрили от самите себе си.“

Ангел Игов

Източник: Столична библиотека