Романът „Формата на водата“ вече и на български

Публикувано:
10:38ч / 30.03.2018г
Брой прочитания:
203
Брой коментари:
0

Романът „Формата на водата“, в който големият режисьор Гийермо дел Торо и прочутият писател Даниел Краус обединяват талантите си, за да разкажат една вълнуваща любовна история, вече може да бъде прочетен на български език (изд.“Изток-Запад“).

Балтимор, 1962 г. Елайза Еспозито – нямо сираче, подхвърлено на брега на реката – работи от години като чистачка нощна смяна в авиокосмическия изследователски център „Окам”. В иначе сивото й ежедневие внасят цвят само добросърдечната й колежка Зелда и милият съсед Джайлс.

Една съдбовна нощ Елайза вижда нещо, което не е предназначено за нейните очи – най-ценната собственост на „Окам“, човек-амфибия, уловен в Амазонка, за да бъде проучен и използван за целите на Студената война. Съществото е страховито, но и изумително разумно – способно е да комуникира и да разбира човешките емоции. Нямата Елайза е запленена от него и започва да го учи на езика на знаците. Постепенно интересът й прераства в любов, а амфибията осмисля живота й.

Но щастието й е застрашено. Ричард Стрикланд – войникът, заловил създанието – държи пленникът да бъде подложен на дисекция, преди руснаците да се доберат до неговите тайни. И Елайза е принудена да рискува всичко, за да спаси своя любим…

Превод от английски: Елена Павлова

Източник: Издателство "Изток-Запад"