Събития в София за дигиталните иновации

Публикувано:
08:22ч / 24.10.2019г
Брой прочитания:
113
Брой коментари:
0

На 24 октомври комисар Мария Габриел открива 15-ата Национална конференция по е-Образование „Дигиталните иновации в помощ на е-Образованието“. Тя ще представи политиките на ЕС за цифрово образование, изпълнението на Плана за действие за цифрово образование, конкретните инициативи за въвеждане на цифровите технологии в полза на образователния процес. Конференцията започва в 09:00 ч. в София Хотел Балкан, зала Сердика (пл. „Света Неделя“ – 5)

Веднага след това, българският еврокомисар ще даде началото на Международния фестивал за компютърни изкуства „Компютърно пространство“, който се провежда под неин патронаж. Тя ще връчи и наградите на победителите в конкурсната част. Това е един от първите по рода си фестивали в Европа, съчетаващ изкуства-наука-технологии. Форумът ще бъде открит в 11:30 часа в Националния студентски дом, зала Театрална (пл. „Народно събрание“-  10 )

Мария Габриел ще участва и във Втората балканска конференция по персонализирана медицина. Тя ще представи ключовите действия на Европейската комисия за подобряване на здравните грижи чрез по-доброто събиране и обмен на данни, инвестиции в борба с редки и тежки заболявания и научни изследвания. Конференцията започва в 14:00 ч. в хотел „Рамада“, зала „Опал“.

Източник: Представителство на Европейската комисия в България