София отново отбеляза Деня на испанския език

Публикувано:
10:39ч / 25.06.2017г
Брой прочитания:
238
Брой коментари:
0

За пореден път Институт Сервантес-София отпразнува Деня на испанския език. Това е езикът, говорен вече от над 500 милиона по света. Фиестата отново изпълни с пъстрота и аромати ул. „Св.София“. Под арки от червени балони и многоцветни знаменца посетителите вървяха покрай щандове, предлагащи испанско вино, паейа (с морски дарове, пилешко и заешко месо), тортийа, кюфтенца от скариди и други шедьоври на испанската и латиноамериканската кухня.
В краткото официално откриване на Деня участваха посланиците на Куба и Аржентина Н. Пр. Педро Пабло Сан Хорхе и Н. Пр. Алберто Алфредо Мануел Труеба, представителят на Почетното консулство на Чили у нас Андрес Сааведра, директорът на Институт Сервантес-София Хавиер Валдивиелсо.

Настроението, както винаги, беше зареждащо с позитивна енергия. Имаше музика, танци. В програмата участваха Долорес Естрада и танцьори. В един момент пространството в началото на ул. „Св.София“ се изпълни с танцуващи гости на празника. На българите очевидно са им близки на сърцето латино ритмите! В танците спонтанно се включи и посланикът на Куба.

Разбира се, основният „герой“ на празника, беше испанският език! И през тази година имаше стена на думите, на която всеки можеше да напише любимата си испанска дума. Гостите на празника от всички възрасти имаха възможност да получат и първите си импровизирани уроци по испански език.

Повече снимки от събитието може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Източник: www.evropaworld.eu