Викторина „Открий превода!“ под егидата на Европейската комисия

Публикувано:
16:44ч / 01.09.2020г
Брой прочитания:
395
Брой коментари:
0

Културни институти и посолства отново ще отбележат заедно 26 септември, Европейския ден на езиците, с поредица от интерактивни и забавни онлайн събития, които ще продължат от 30 септември до 2 октомври .

„Открий превода!“ е мотото на изданието през 2020 г.

Каним всички да се присъединят от своя дом, училище, читалище, библиотека или школа в нашата онлайн игра и на виртуални срещи с представители на 19 страни!

Европейският ден на езиците в България е инициатива на мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз – EUNIC, организира се съвместно с Европейската комисия, посолства и други културни организации.

#DiscoverTranslation #EDLangs

Днес, 1 септември 2020 г., започва онлайн играта ни ,,Открий превода!“, посветена на Европейския ден  на езиците 26 септември, която цели популяризирането на културното богатство на езиците на Европа и професията на преводача.

Участниците трябва да отговорят на 18 въпроса от викторина чрез попълване на онлайн формуляр. Те ще влязат в ролята на преводачи, които трябва да вземат решения как да преведат текст в реално време, и ще научат интригуващи  изрази на различни езици.

Официалният старт е днес от 17:00 ч. , като тя ще продължи до 12:00 ч. на 28 септември. За победителите са предвидени различни награди.

Организатори на играта „Открий превода!“ са Европейската комисия в България и Британски съвет – България в партньорство с културните институти на държавите от ЕС (EUNIC) и посолствата на някои други европейски държави.

Пълни подробности за играта ще откриете на специално създадения сайт http://edlbulgaria.eu/

Източник: Представителство на Европейската комисия