XX Седмица на италианския език по света

Публикувано:
05:45ч / 22.10.2020г
Брой прочитания:
345
Брой коментари:
0

От 19 до 23 октомври се провежда XX Седмица на италианския език по света, чиято тема е „Италианският език между думи и картини: графити, илюстрации, комикси“! В София по този повод се провеждат няколко културни събития, за които информира Италианският културен институт.

В програмата на Седмицата са включени: италианската гала вечер на кинофестивала „Синелибри“ с прожекция на филма „Пинокио“ на Матео Гароне (20 октомври), изложба на комикси от един от известния европейски фестивал Lucca comics в Нов български университет, бул. „Монтевидео“ 21, разговор на тема „Езикът на комиксите“ с участието на Андреа Силвестри и Миша Далкол, организиран в сътрудничество на посолствата на Италия и Швейцария в Бългаиря с модератор италианския посланик Н.Пр. Стефано Балди – видеото за дискусията ще бъде публикувано на 22 октомври от 11 ч. във Фейсбук страницата на Италианския културен институт и в канала Ютуб на института.

На 23 октомври от 18.30 ч. под надслов „Приказният свят на Родари“ ще бъде представен броят на „Литературен вестник“, посветен на 100-годишнината от рождението на Джани Родари и изложба с илюстрации на български издания на книгите му. Входът е свободен! Специалното видео, посветено на събитието може да видите тук.

Източник: Италиански културен институт в София