Българо-финландското дружество за приятелство на туристическото изложение 2019

Публикувано:
13:00ч / 20.02.2019г
Брой прочитания:
803
Брой коментари:
0

За трета поредна година Българо-финландското дружество за приятелство се представи със свой щанд на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“ 2019 г. от 14 до 16 февруари 2019 г. в Интер Експо Център София. Таксата за участието беше заплатена от посолството на Финландия у нас. Посланикът на страната, Н.Пр. г-жа Пайви Блинникка, посети щанда още през първия ден заедно с представителите на посолството Лидия Драганова и Румяна Василева. Те бяха посрещнати от г-н Владимир Данчев, председател на Българо-финландското дружество за приятелство.

IMG_0089IMG_0080И през трите дни посетителите на изложението, които се интересуват от Финландия, получаваха информация от постоянно присъстващите на щанда Маня Атанасова, зам.-председател на дружеството и Мария Тодорова, член на Управителния съвет, и Василка Райчева – една от най-сърцатите доброволки (на снимката вляво). Не пропусна да дойде на щанда и уважаваният член на Българо-финландското дружество за приятелство и негов бивш председател Григор Гюров (на снимката вдясно).  

Най-често задаваният въпрос, естествено, беше дали има екскурзии до Финландия. За съжаление, за момента само столицата Хелзинки е част от еккурзии до други страни в региона. Вече има предложение обаче от известна туристическа фирма да организира специален маршрут из различни финландски градове.

Освен информационни материали за северната страна, която все повече привлича българите, на щанда можеха да бъдат закупени и книги от финландски автори, предоставени от издателка къща „Персей“, с уговорката част от сумата при продажбите да бъде предоставена на сдужението. Като успех от участието на Българо-финландското дружество за приятелство може да се отбележи и това, че една от посетителките пожела да стане негов член и веднага внесе членския си внос.

Повече снимки от събитието може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Още по темата на сайта ни:

Българо-финландското дружество за приятелство на туристическото изложение 2018

Финландия – все по близка до нас

Източник: www.evropaworld.eu