Българо-финландското дружество за приятелство на туристическото изложение 2020

Публикувано:
14:43ч / 14.02.2020г
Брой прочитания:
754
Брой коментари:
0

За четвърти пореден път Българо-финландското дружество за приятелство с подкрепата на посолството на Финландия в София има щанд на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“, което се провежда от 13 до 15 февруари т.г.

DSC03293DSC03294В деня на откриването щандът беше посетен от Н.Пр. г-жа Пайви Блинникка, посланичка на Финландия у нас, зам.-посланичката Кирси Пуронпя, представителите на посолството Лидия Драганова, Румяна Василева и г-н Владимир Данчев, председател на Българо-финландското дружество за приятелство. През трите дни на изложението на въпросите на посетителите ще отговарят представителките на дружеството Маня Атанасова, зам.-председател на Управителния му съвет, и Василка Райчева, която винаги с удоволствие се включва като доброволка.

Сред първите гости, които проявиха интерес към финландския щанд, беше д-р Сашко Насев, директор на Културно-информационния център на Република Северна Македония в София. Имаше посетители, които и през предишните години са идвали да видят щанда и сега се зарадваха, че го откриват отново на туристическото изложение. Симпатичен детайл този път са двете кукли в пъстри лапландски (saami) народни костюми, които привличат погледите и създават настроение.

DSC03301DSC03295На щанда ще намерите брошури за Финландия, нейната култура и образование, книги за страната на български и английски език и художествени творби от финландски автори. Някои от тях като „Когато изчезнаха гълъбите“ от Софи Оксанен, издание на „Персей“, и книгите на проф. Венелин Цачевски за Финландия бихте могли да закупите.

Информационните брошури, както и трите книги на снимката вдясно са осигурени от посолството на Финландия и се дават безплатно до изчерпване на бройката им.

Текст и снимки: Гергина Дворецка

Повече снимки от щанда може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Още по темата на сайта ни:

Българо-финландското дружество за приятелство на туристическото изложение 2019

Българо-финландското дружество за приятелство на туристическото изложение 2018

Финландия – все по близка до нас

Източник: www.evropaworld.eu